OK

Указания за монтаж на стъклени панели от цветно интериорно стъкло Lacobel. Разнообразно приложение – вратички на мебели, за кухня, за баня, за стенни облицовки.

Интериорно стъкло и стъклени панели Lacobel - Монтаж

стъкло, интериорно стъкло, цветно стъкло, стъклени панели

 

Монтаж

Бързи препратки:

СВАЛЯНЕ НА РАЗМЕРИ
ОТВОРИ ЗА МОНТАЖ, КОНТАКТИ И ЕЛ.КЛЮЧОВЕ
ПОДГОТОВКА НА СТЕНИТЕ
МЕТОДИ ЗА МОНТАЖ
МОНТАЖ ЧРЕЗ ЗАЛЕПВАНЕ (ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН МОНТАЖ)
МЕХАНИЧЕН МОНТАЖ

 

Сваляне на Размери

Бихме искали да Ви обърнем внимание на някои препоръки при свалянето на реални размери, с цел избягването на проблеми с монтажа и инсталацията на вашия стъклен панел.

Стъклените панели, които може да поръчате през нашия магазин задължително са правоъгълни. При стъклени панели за кухнята например, винаги се получава разлика във височината на кухненския гръб, заради абсорбатора, поради което Ви препоръчваме да разделите панелите на 2 или повече – един над печката и абсорбатора и друг (и) за останалата част на кухненския гръб.

1. Проверете повърхността на кухненския плот или пода, над който ще се монтира панела дали е напълно хоризонтална;

2. Начертайте хоризонтална линия по дължината на основата, върху която ще се поставя стъклото (например над кухненския плот), след това от нея начертайте вертикални перпендикулярни линии, на няколко места, задължително и в двата края на основата. Измерете височината на вашия панел по всички вертикални линии, за да проверите има ли разлика и коя е най-високата или най-ниската част.

3. Направете същото измерване и по отношение на дължината – измерете дължината в горната, средната и в долната част, за да видите има ли разлики;

4. Предвидете поне 2 милиметра от всяка страна в по-малко от реално свалените размери, за да може стъклото да се монтира безпроблемно.

5. Ако ще поставяте два стъклени панела под прав ъгъл (вътрешен или външен ъгъл) на две перпендикупярни стени, единия панел трябва да стъпи върху другия; Затова трябва в размера предвиден за панела, който ще стои отгоре, да се махнат общо 6 мм = 4 мм дебелина на стъклото на другия панел + 2 мм за силикон или неравности по стената, тъй като няма идеално прави стени, а стъклото ще легне по най-изпъкналата част на стената;

6. Когато измервате къде следва да се поставят отворите за контакти, моля измервайте от разстоянията от центъра на контакта (центъра на дупката за контакт в стената) към единия край и към другия край на стъкления панел. По принцип отвора в стената, предвиден за монтаж на контакт или контактен ключ би следвало да е с ф = 60 мм или ф = 70 мм.

7. Повторете измерванията задължително поне по 3 пъти, за да се убедите във верността им; Препоръчваме също измерванията да се направят от 2-ма души, за да се подсигурите отново за грешки.

Ако следвате тези препоръчки вашите стъклени панели ще бъдат безпроблемно монтирани и ще се радвате на красотата им дълго занапред!

 

Отвори за Монтаж, Контакти и Ел. Ключове

Както при останалите стенни облицовки и при стъклените панели се налага да се направят отвори за контакти, ел. ключове, батерии и др.
Всички необходими отвори следва да се направят преди монтажа на панелите и да бъдат предвидени при създаването на вашата поръчка.

КРЪГЛИ ОТВОРИ ЗА КОНТАКТИ И ЕЛ.КЛЮЧОВЕ
В стъклените панели могат да бъдат изрязани необходимите отвори за контакти или ел. ключове. Обикновенно размера на отвора, необходим за контакти е с диаметър 60 мм или 70 мм.

Пластмасовата част на контакта или ел. ключа стъпва върху стъклото и се монтира, така че да скрива отвора в стъкления панел.

ПРАВОЪГЪЛНИ ОТВОРИ
В някои случаи може да се наложи пробиване на правоъгълни отвори за контакти, в зависимост от тяхното разположение, ако се намират много близо да ръба на стъкления панел.

ОТВОРИ ЗА МЕХАНИЧЕН МОНТАЖ
Ако желаете стъклото да бъде монтирано чрез винтове и дюбели за стената или основата, то могат да се направят малки отвори, с размер съобразно размера на избраните от вас винтове.

 

Подготовка на Стените

Преди монтажа на интериорното стъкло върху стени, задължително трябва да се провери повърхността на стената за пукнатини, неравности или други проблемни места, които биха затруднили прилепването на стъкления панел върху стената.

Повърхността на основата трябва да бъде твърда, без пукнатини и неравности и почистена от вещества, които биха нарушили ефекта на лепилото. Ако има нужда от изравняване, това става със специално предназначени за целта изравняващи смеси. Оптималната влажност на подготвената основа е 2-3%. При полагането на стъклената облицовка температурата трябва да е в границите от 15 до 30ºС.

Съвети за подготовка на повърхостта на основата, върху която се монтира стъклото:

Монтирайте само върху гладка, чиста и суха основа – не поставяйте стъклото върху стена, която е влажна или може да се навлажни в бъдеще;

Ако не сте сигурни, че стената е с напълно гладка повърхност, препоръчваме да се постави гипс-картон или друга плоскост, която да осигури желаната гладка и здрава повърхност.

Третирайте с грунд всички по-слаби места на стената, които могат да се отчупят или обелят;

Подсигурете се, че няма неравни места, които могат да надраскат защитния филм или лакираната повърхност на стъклото при извършването на монтажа;

Стъкленият панел трябва да е напълно сух от двете страни при монтажа.

• При монтаж на стъклен панел като кухненски гръб (пространството между кухненския плот и горния ред кухненски шкафове) задължително следва да се постави перваз между източницитие на топлина (котлони) и стъкления панел. Препоръчва се минимум 15 см отстояние до стъклото, особено при газови котлони. Освен това се препоръчва стъкления панел да „стъпи” върху кухненския плот.

 

Методи за Монтаж
Съществуват два метода за монтаж на стъклени панели Lacobel към стенна повърхност:

Чрез залепване, използвайки:

Неутрален силикон;

Двойно залеваща лента.

Mеханичен монтаж, използвайки:

Винтове с дюбели;

Метални клипси;

Директно в рамка.

Еsstetic.bg ПРЕПОРЪЧВА монтаж чрез залепване!

 

Монтаж чрез Залепване (Препоръчителен Метод)

a) Общи препоръки
При монтаж чрез залепване препоръчваме използването на неутрален силикон или двойно залепваща лента. Неудобство при монтаж със двойно залепваща лента е това, че стъклото не може да се намества при самия монтаж, тъй като тя не позволява приплъзване по повърхността.

b) Използване на Силикон
Преди да използвате силикон, моля прочетете препоръките на производителя върху флакона относно времето за съхнене и разходната норма на м2. Ние препоръчваме използването на неутрален силикон или силикон за монтаж на огледала, устойчив на влага и топлина.

За някои цветове, например Orange 2001 и 1074, Fuchsia 4006, Blue 1010 и 1079, Grey 7021, Red 1098, AGC Flat Glass Europe препоръчва използването на прозрачни безцветни силикони.

c) Двойно залепваща лента
Стъклата Lacobel могат да се монтират и с двойно – залепваща лента, но специално предназначена за монтаж на тежки предмети.

Когато монтирате светли цветове, важно е да се убедите, че светлината няма да прониква встрани на стъкления панел (през цепнатина между него и стената) и да създава сенки върху стъклото на местата, където са поставени лепенките.

Винаги използвайте достатъчно лепило или залепваща лента, спрямо инструкциите на нейния производител.

Количеството лента, зависи от нейния вид и от теглото на вашия стъклен панел.

Дебелина на стъклото Тегло за кв.м
4 см 10 кг / м2
6 см 15 кг / м2
Препоръчваме да използвате 10 лепенки с размери 10 mm x 100 mm за всеки килограм от стъкления панел, както и да използвате повече къси ленти, вместо по-малко на брой дълги ленти, както е показано на фигурата по-долу:

 

Механичен Монтаж

а) В рамка
Този метод се препоръчва за монтаж на тавани;Трябва да използвате разделители или подложки, които да не допускат директен допир на стъклото към рамката.

б) С метални клипси
Ако използвате метални клипси за монтаж на стъклото, то трябва да сложите подложка от гума, силикон или полиуретанова пяна между металния клипс и стъклото; Избягвайте контакт между стъклото и твърди метални предмети;

в) Чрез винтове
Ако използвате монтаж с винтове, за да не пукнете или счупите стъклото при навиването на винтовете, моля следвайте указанията на схемата по-долу:

Видео Монтаж на Стъклото Със Силикон и Лепило за Плочки
Монтаж на Стъклото
Видео Фугиране и почистване На Плочки
Фугиране и почистване
Снимки Монтаж на Стъклото Със Силикон
Затвори
Видео Монтаж на Стъклото Със Силикон и Лепило за Плочки
Затвори
Видео Фугиране и почистване На Плочки
Затвори

Вход

Моля въведете Потребителско име и Парола за вход в системата!

Забравена парола

Моля въведете E-mail адрес, с който сте се регистриралиРегистрация на нови потребители